2013. 04. 25-28. I.Tavaszi Egyházkerületi Női Konferencia Sorozat


Női konferencia-sorozat négy helyszínen

Szépségedet a király kívánja Zsoltárok 45:12

Ezzel a mottóval szerveződött az idei, I. Tavaszi Regionális Női Konferencia.
Április 25-28 között négy város - Ózd, Kiskőrös, Budapest és Békés - gyülekezetei adtak otthont az összejöveteleknek.

Már jóval a kitűzött időpont előtt sokan készültek, hívogatták a vendégeket, készítették az ajándékokat. Így minden alkalomra egy-egy város tágabb vonzáskörzetébe tartozó pünkösdi gyülekezetekből is érkeztek résztvevők. Fiataloktól lányoktól kezdve, középkorúakon át az egészen idős korosztályig, összesen mintegy nyolcszázan hallgatták azt az üzenetet, amelyet Lynn Crow és Kenny a Szentlélek erejével hirdetett.


Volt, ahol bevezetőként a feloldódást a „jégtörő játék” keretében szétosztott ajándékok is segítették. Máshol az összejövetel végén adtak a résztvevőknek egy-egy kis csomagot igeverssel és néhány apró figyelmességgel. Volt, ahol csupa hölgyekből álló, más helyen „vegyes” felállású dicsőítő csapat vezetésével hangolódott Isten hullámhosszára a hallgatóság. Mivel Budapesten egész napos konferenciát szerveztek, a felszabadult dicsőítés, a szabad beszélgetések tették lehetővé azt, hogy egymással is minőségi időt tudjanak eltölteni a hölgyek, illetve hogy új kapcsolatok is születhessenek.
Lynn a tavalyi évben már járt hazánkban. Akkor férjével együtt szolgáltak az Igével, gyógyulásért imádkoztak, prófétai üzeneteket adtak át. Ezért személyük sokak emlékezetében megmaradt. De akik először hallhatták Lynnt és a most vele együtt szolgáló Kennyt, azokat is megérintette mély őszinteségük és Istennek odaszánt, elkötelezett életük sokféle tapasztalata.
Új Szemlélet
Kenny rövid tanításaiban több különböző helyszínen különböző területeket világított meg. Például újfajta szemléletre buzdította a nőket: ha szükségben vagyunk, akkor a helyzetet ne a körülményekre nézve közelítsük meg. Ne azt mondjuk, hogy szükségünk lenne egy új házra, de nincs rá pénzünk! Bátran vigyük Isten elé magát a problémát, de a megvalósuláshoz szükséges forrás biztosítását bízzuk Istenre. Ő azt mondta, hogy minden szükségünket be tudja tölteni gazdagsága szerint.
Egy másik fontos terület: hogyan szerethetjük a férjünket? A saját hozzáállásunktól nagyon sokban függ, hogyan fejlődik a párunk. Ahelyett, hogy azon morognánk, „ő már nem az az ember, akihez hozzámentem”, valami mást tehetünk. Értékeljük, amit a családért tesz, és mondjuk is el neki. Imádkozzunk érte, főzzük meg a kedvenc ételét, töltsünk időt vele, tartsuk rendben a környezetét... Szeressük úgy, ahogy Isten szeret minket.
Honnan ered a szépség?
Lynn a fentebb leírt mottó alapján beszélt: „Szépségedet a király kívánja!” De milyen is az igazi szépség? A külső szépséget mindenki másként ítéli meg. „Az embert azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van!” (1. Sámuel 16) Isten a szívünk állapota szerint határozza meg, hogy szépek vagyunk-e vagy sem. Hogyan gondoskodhatunk arról, hogy a szívünk szép legyen?
A Példabeszédek 4:23-ban olvassuk, hogy „Minden féltve őrzött dolognál, jobban óvd a szíved, mert abból indul ki minden élet!” Tehát nekünk kell őrizni a szívünket, saját magunknak kell odafigyelni tisztaságára, szépségére. Az én szívem állapota egyedül az én döntéseimtől függ.
A harag fogságában
Lynn mély őszinteséggel osztotta meg a jelenlévőkkel, hogyan tanította őt Isten megbocsátani. Egy általuk felkarolt ember, aki a missziójuknál munkát is vállalt, három év után megváltozott. Lopni kezdett tőlük. Ez a missziói munkát is súlyosan akadályozta. Lynn annyira haragudott rá, hogy fél évig ezzel a keserűséggel ébredt, és este ezzel aludt el. Bár tudta és tanította a szeretet és a megbocsátás útját, de nem alkalmazta. Ezért az öröme, békessége eltűnt, és a Szentlélek is visszavonult a szolgálatában. Az alapvető hibát nem ő követte el, de a saját hozzáállása miatt szenvedett és került a harag fogságába. Isten Jób történetén keresztül szólt hozzá, aki - miután imádkozott a barátaiért -, megszabadult. Lynn először is bocsánatot kért Istentől, hogy ennyi ideig hordozta magában a keserűséget. Aztán eldöntötte, hogy megbocsát a férfinak. Ekkor átélte, hogy megszabadul a harag fogságából, és Isten jelenléte újra betöltötte.
Isteni tulajdonságok
Istent ezek a tulajdonságok jellemzik: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és az önmegtartóztatás (Gal. 5:22).  Ezek adják az igazi szépségünket. Istennek ilyen a jelleme, és azt akarja, hogy mi hozzá hasonlítsunk.
Az ellenség viszont el akarja rabolni az örömünket, a békességünket, a gyógyulásunkat, az anyagi áldásokat, amelyeket Isten ad számunkra. A gondolatainkon keresztül támad. Azt akarja, hogy szomorúság, harag, gyűlölködés legyen a szívünkben. A békétlenség, az indulat, a harag, a bűnös és gyilkos gondolatok az ellenség területén találhatók. Ha ezek meggyökereznek bennünk, akkor rombolnak minket is és a körülöttünk lévőket is. El kell gondolkodni, hogy a szívünk az ellenség területéhez vagy Isten területéhez tartozik-e?
Lynn hangsúlyozta, hogy bármi legyen is éppen akárki szívében, Isten kész helyreállítani és megtisztítani bennünket. Meg kell értetnünk azonban, hogy mi saját magunk döntjük el, mit engedünk be a szívünkbe, hogy a minket ért eseményekre hogyan reagálunk. Fontos, hogy óvjuk a szívünket!
Az I. Tavaszi Regionális Női Konferencia dicsőítéssel, szeretetvendégséggel és beszélgetésekkel zárult. A konferenciáról elmondható, hogy Isten jelenléte végig ott volt és munkálkodott a szívekben a dicsőítés, a tanítás és az igehirdetés alatt is.
Rozgonyiné Krajcsir Sarolta








I. Tavaszi Egyházkerületi
Női Konferencia Sorozat részletes beszámolói


Mottó: „Szépségedet a király kívánja...” Zsolt. 45:12

1. helyszín: Ózd 2013.04.25. Csütörtök

Nagy várakozással tekintettünk az április 25. napja elé. Már régóta készültünk, hirdettük, hívogattunk vendégeket, készítettünk ajándékokat. Elérkezett a nap, amikor is első helyszínen, Ózdon került megrendezésre az MPE Női Missziójának szervezésében a Tavaszi Egyházkerületi Női Konferencia Sorozat.
Délután 5 órai kezdettel közel 90 hölgy és néhány merész férfiú kísérő, valamint szolgálattevő jelent meg imaházunk nagytermében. Örömmel vettük, hogy voltak olyanok is, akik először jöttek el egy istentiszteletre. A bevezető, köszöntő után együtt kértünk áldást, majd az erre az alkalomra összeállt dicsőítő csoport vezetésével énekeltünk néhány éneket Isten dicsőségére.
Előadó vendégeink is időben megérkeztek, értékes üzenettel a szívükben. Pintér Eszter, a Női Misszió vezetőjének kíséretében közöttünk volt Lynn Crow, és Keny Galindo. Lynn már járt gyülekezetünkben a tavalyi év folyamán, amiről jó emlékeink vannak azóta is. Férjével szolgáltak, adták át Isten üzenetét, imádkoztak gyógyulásért, prófétai üzeneteik voltak, emiatt személyük élénken megmaradt sokunk emlékezetében. Örömmel vártuk vissza tehát Lynn-t, most egy női szolgatársával együtt.
Ismét komoly és értékes mondanivalót, bátorítást kaptunk rajtuk keresztül. Alapigeként a 45. zsoltár 12. verséből kiindulva Lynn arról beszélt, hogy szívbéli szépségünket akkor tudjuk odaadni Isten számára, ha megőrizzük bensőnket a bennünket érő nehézségekkel szemben. Őrizni, védelmezni kell szívünket, ezzel kapcsolatban mesélt el néhány építő jellegű bizonyságot. Személyes átélései sokakat mélyen megérintettek, szemekbe könnyeket csaltak. Akkor tudunk „szépek” maradni, ha meg tudunk bocsátani, el tudunk engedni sérüléseket, bántásokat és megteremjük a Lélek gyümölcseit. Így fogunk tudni hasonlítani a mi királyunkra, Jézus Krisztusra.
Volt lehetőség előrejönni imádkozni is, amivel többen éltek is. Köztük hárman adták át az életüket Krisztusnak. Imádkoztunk betegekért, megkötözöttekért, hozzátartozókért, és hisszük, hogy szavaink nem voltak hiábavalók Istenünk előtt.
Az este végén szeretetvendégségre hívtuk a jelenlévőket, örömmel beszélgettünk egy kis sütemény és tea mellett. Senki nem ment haza üres kézzel, ugyanis a lelki ajándékok mellé, kapott mindenki egy kedves kis csomagot, amelyben igei üzenet és néhány apró figyelmesség volt. Hálásak vagyunk Istennek ezért a tartalmas estéért, és hisszük, hogy megtermi a gyümölcsét az életünkben.
 Benedek Mónika


2. helyszín: Kiskőrös 2013.04.26. Péntek

Tavaszi Egyházkerületi Női Konferenciának adott otthont a Kiskőrösi Pünkösdi Gyülekezet. Tizenegy környékbeli gyülekezetből összegyűlt lányok és asszonyok töltötték meg zsúfolásig az imaház nagytermét. Ünnep volt ez az este, lelkileg erősítő és megszépítő. A mélyre szántó igei üzenetet Lynn Crow és Maria E. Galindo Benavides, mexikói misszionáriusoktól hallhattuk. „Szépségedet a király kívánja” - a zsoltárosnak ez a gondolata szolgáltatta a konferencia mottóját. Ma, amikor szépről, szépségről hallunk, általában a külső szépségre gondolunk, ennek a túlhangsúlyozását tapasztaljuk minden irányból. A hétvégén hallhattuk, hogy Isten ennél sokkal többet akar nekünk és velünk.  A külső szépség egy kincs; érték, de az Istenből forrásozó szépség sokkal többről szól. És ez ma nagyon ritka kincs. Szemléletváltásra, fókuszunk újragondolására és átértékelésére bátorított mindannyiunkat az előadó. Isten meg akarja gyógyítani és meg akarja szépíteni benső világunkat.  Egész létezésünket, életmódunkat, szokásainkat, beszédünket, tetteinket, érintésünket, gesztusainkat, szívünk gondolatait akarja lényegében megváltoztatni, megtisztítani, felékesíteni. Modern kultúránkban szükség van ma olyan lányokra, asszonyokra, akik Isten jellemét tükrözik környezetükben. Olyanokra, akik igazán tudnak szeretni, akik mély belső örömöt és békességet sugároznak, ahol megfordulnak. Akik türelmesek, kedvesek, jóságosak, hűségesek a családjukhoz, férjükhöz, hivatásukhoz. Akik szelídek, és akikre a mindenre kiterjedő önmegtartóztatás jellemző a fizikai, mentális és szellemi egészséget károsító hatások kereszttűzében. Olyanokra, akik képessé váltak arra, hogy nem a divatos eszmék és áramlatok által fertőzötten, hanem Isten szemével tekintsenek önmagukra, és tudják, hogy kik ők valójában, egyedi kincsek, páratlan értékek, ajándékok szeretteik és környezetük számára.
            Arra vonatkozóan is bátorítást kaphattunk, hogy vigyáznunk kell, éberen kell óvnunk a szívünket azért, hogy a durvaság, a keserűség, a meg nem bocsájtani tudás, az állandó elégedetlenkedés, az irigység rútsága meg ne gyökerezzen benne. Tudatában kell lennünk annak, hogy senki másnak a szívét nem vagyunk képesek irányítani, csak a miénket. Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek velünk, de szívünk belső hozzáállán tudunk változtatni. És érdemes.
            Aki részt vett ezen a konferencián, az nyert. Nem anyagiakat, hanem az Istennel való találkozás lelki élményét. Olyan kincset, amire ma nagyon kevés időt és figyelmet szentelünk. Pedig sokkal többet kellene. Sokkal többek lehetnénk, lelkileg sokkal gazdagabb és boldogabbak. Csupán egy jó, egy helyes döntésre lenne szükség. A valóság azonban az, hogy nagyon sokszor nem a jobbik részt választjuk. Pedig ilyen isteni érintésekre, átélésekre van ma mindannyiunknak a legnagyobb szüksége.
Csóka Mónika 


3. helyszín: Budapest 2013.04.27. Szombat

 Szeretném megosztani veletek a Tavaszi Egyházkerületi Női Konferencia budapesti állomásán, április 27-én, szombaton szerzett élményeimet. A konferencia témája Zsoltárok 45:12 igén alapult: „Szépségedet a király kívánja”, helyszínéül pedig a pestszentlőrinci Agapé Gyülekezeti Központ konferenciaterme szolgált. 
Izgatottan vártam ezt a konferenciát, hiszen ez volt az első, hogy részt tudtam venni egy női alkalmon.
Úgy hiszem, hogy igen nagy szolgálat az imádság is, amikor az ember magával ragadó, belső késztetést érez arra, hogy egy emberért, vezetőért, szolgálóért, alkalomért imádkozzon, azonban ezen kívül szeretek igazán belemélyülni a szolgálatba, „belevetni magam” a mély vízbe is akár. Hálás vagyok, hogy szolgálhattam barátaimmal segítőként ezen a napon.
Amint beléptem a helyre reggel, már nagy volt a nyüzsgés és arra gondoltam: „Te jó világ, mióta dolgoznak itt ezek az emberek, hogy mindez kész legyen?” Jó érzés volt látni, hogy sok segítő volt jelen. Többek között a néhány fiú önkéntes segítő –nem meglepő módon, egy női konferencián- szorgalmas munkája tűnt fel, akik megtisztelve bennünket ünneplő öltözetükkel, egész nap talpon voltak azért, hogy minden helyzetben tudjanak nekünk segíteni. Kezdve a hölgyek fogadásától, útbaigazításától, a technikai gondok elhárításán, nehéz csomagok cipelésén át, a sütemények kínálgatásáig. Szerintem igazán jó volt az összhang, így hamar ment a munka. Szóval már láttam, hogy igazán nem sok mindent tudunk még a dologhoz hozzátenni, hiszen már az asztalok, székek rendezése, sütik, kávék helyükre tétele készen volt, díszítések, virágok, szalagok, egyéb dekoratív kellékek, amelyek elmaradhatatlanok egy igazi női alkalmon, már ott díszelegtek a falon, pulpituson. Így tehát izgatottan vártam az utasítást, hogy hol van az a morzsa, amelynek „cipelését” ránk, barátnőimre és rám lehetne bízni még.
Alig eszméltem fel, illetve azonosítottam be magamat hol is vagyok, melyik kerületben, illetve épületben, már azonnal be is kerülhettünk a lányokkal a „vérkeringésbe”.
Nagyon szeretem az olyan közösséget, ahol a vezetőkön rajta van a „felelősségtudat édes terhe”, ugyanakkor igyekeznek minél több embert belevinni a feladatba, illetve megláttatni másokkal is azt a látást, amit elvettek az Úrtól. Így válik igazán Istent kereső, hívó, váró, szomjazó, egyszóval: Istenközpontúvá az alkalom.
„Már meg is érkeztek az első regisztrálók!”- bökött meg oldalról barátnőm, hogy figyeljek oda. Kicsit izgatottan keresgéltük a neveket első körben, hogy siessünk, ne várassuk meg őket, „haladjunk már, sokan vannak”, azonban amikor megláttam arcukat, amelyen nem a sietség vagy a türelmetlenség rajzolódott ki, hanem az öröm, illetve azaz érzés, hogy: megérkeztünk. Megérkeztünk arra a helyre, ahol egymással és Istennel tölthetünk el olyan időt, amely valóban tartalmas és minőségi lehet.
Így látva arcukon a boldog izgatottságot, hogy sikerült eljutniuk a Tavaszi Egyházkerületi Női Konferenciára, magam is felvidultam, és ha jól vettem ki nevetésükből, a lányok is felszabadultak mellettem rövid időn belül.
Miután a késők is megérkeztek, zárult az ajtó és elkezdődött az alkalom. Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy „jégtörő” játékokkal kezdtünk, hiszen így hamarabb tud ellazulni az ember egy idegen, új helyen. Amikor kihívtak bennünket, hogy segítsünk az ajándékok kiosztásánál, láttam meg, hogy mennyi gyönyörű virág van a színpadon és mennyi értékes könyv, apró ajándék vár kiosztásra! Gondolom mindenki számára motiváló erővel bírt, s így könnyen ment a játék, az oldódás, egy-kettőre elkelt a sok meglepetés.
Az alkalomra Lynn Crow és Keny Galindo Mexikóban működő, szolgáló testvérnők voltak felkérve, hogy adják át mindazt, amit Isten a szívükre helyezett. Hát, igen tartalmas üzenetet utaztattak meg repülőgéppel és hoztak el nekünk Mexikóból. Nehéz lenne pár sorban összefoglalnom, miről prédikáltak a négy felszólalásuk során, így azt osztanám meg veletek, ami igazán megfogott engem. A szolgálathoz való helyes hozzáállásról, Isten csodatévő hatalmáról szóló tanításuk, olyan volt számomra, mint az eső a sivatagban: felébresztő, életmentő. Erőteljes szolgálatukban engedték azt látni, hogy hogyan dolgozik bennük Isten Lelke. Megértették a hallgatósággal, hogy mit jelent valójában az alapigénk: „Szépségedet a király kívánja”. A „Király” a belső szépségünket, tisztaságunkat, Isten szerint való életmódot élve egész lényünket kívánja, amelyet megadott, azonban felelősséggel is tartozunk azért, hogy mindezt a Vele való élő kapcsolattal ápoljunk, illetve megtartsuk.
Hálás vagyok, hogy Isten elhívta őket a szolgálatra, elhívta őket arra, hogy képviseljék Őt. S ezt meg is teszik azon a területen, ahová Isten vezeti őket!
A nap folyamán a felszabadult dicsőítés, a szabad beszélgetések tették lehetővé azt, hogy egymással is minőségi időt tudjunk eltölteni, illetve azt, hogy új kapcsolatok születhessenek.

Bátorítalak benneteket arra, hogy osszátok meg ismerőseitekkel konferencián szerzett élményeiteket, hogy akik még eddig nem voltak ilyen alkalmon, ahogyan én is most jártam női konferencián először, legközelebb ők is bátran eljöjjenek! Október 5-én az Országos Női Konferencián lehetőség is lesz rá. :)
 Chernel Szandra Helga


4. helyszín: Békés 2013.04.28. Vasárnap

Nagy várakozás és készülődés előzte meg Békésen a női konferenciát, amelynek helyszíne a Békési Kegyelem Gyülekezet épülete volt. Az alkalmon mintegy 250 nő jelent meg, ezzel is kifejezve, hogy igény van a „csak” nőknek szóló alkalmakra.
A konferenciát jégtörővel kezdtük, így hozzájárulva a jelenlévők hangulatának „feloldásához”.
A női konferenciára szerveződött női dicsőítő csapat – női dobossal és női basszusgitárossal – segítségével Isten jelenléte erősen érezhető volt az alkalmon. A dicsőítésben a szívek fel tudtak oldódni, be tudtak kapcsolódni Isten dicsőítésébe.

Pintér Eszter, az MPE Női Missziójának vezetője bemutatta szolgálatát, és a vele együtt érkező vendégeket.

Keny rövid tanításában egy újfajta szemléletre buzdította a nőket: ha szükségben vagyunk, akkor a helyzetet ne a körülmények alapján közelítsük meg. Legyünk bátrak Isten elé vinni magát a szükséget, a megvalósuláshoz szükséges forrás biztosítását pedig bízzuk Istenre. Ne azt mondjuk, hogy szükségünk lenne egy új házra, de nincs rá pénzünk! Tegyük Isten elé, aki azt mondta, hogy minden szükségünket be tudja tölteni az Ő gazdagsága szerint.

A női konferencia fő üzenetét Lynntől hallhattuk, aki nagy szeretettel és alázattal osztotta meg velünk azt.

Az üzenet alapja maga a fentebb leírt mottó: „Szépségedet a király kívánja!” Folytatásként az I. Sámuel 16. részéből emelte ki Lynn a királyválasztás első momentumait, amikor is Sámuel elmegy Isaihoz, mert Isten az ő fiai közül választ királyt Izraelnek. A történetben láthatjuk, ahogyan Isai felvonultatja fiait: egyik szebb, magasabb, mint a másik. Külsőre Sámuel Eliábot alkalmasnak látta a királyi pozícióra, azonban Isten szólt hozzá és azt mondta: „Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére…. Az embert azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van!” Fontos megtanulnunk, hogy Isten a szívünket nézi.

A külső szépséget mindenki másként ítéli meg, másként látja. Isten a szívünk állapota szerint határozza meg, hogy szépek vagyunk-e vagy sem. Hogy lehet szépség a szívünkben? Hogyan gondoskodhatunk arról, hogy a szívünk szép legyen? Egyáltalán nekünk kell erről gondoskodni?

A Példabeszédek 4:23-ban azt olvassuk, hogy „Minden féltve őrzött dolognál, jobban óvd a szíved, mert abból indul ki minden élet!” Ez alapján látnunk kell, hogy saját magunknak kell gondoskodnunk a szívünk tisztaságáról, szépségéről. Nekünk kell a saját szívünkre odafigyelni. Az én szívem állapota az én döntéseimtől függ.

Jób életében láthatjuk, ahogyan Sátán kikéri és elveszi tőle a gyermekeit és a gazdagságát is. Jób 42:10-ben azt olvashatjuk, hogy: „Az Úr jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.” Egy másik fordítás azt mondja, hogy „Az Úr jóra fordította Jób fogságát.” Jób fogságban volt. A barátai azt hitték, vétkezett, de Jób tudta, hogy nem így van. Jób félt attól, hogy elveszíthet mindent, amivel rendelkezik. Ennek a fogságában élt, de szívében nem fordult az Úr ellen. Jób szíve amiatt keseredett meg, amit a barátai mondtak neki. Isten pedig azt kéri tőle, hogy imádkozzon barátaiért, hogy megbocsáttasson nekik. Amikor ezt Jób megtette, Isten sokkal jobban megáldotta, mint korábban.

Az ellenség el akarja rabolni az örömünket, a békességünket, a gyógyulásunkat, az anyagi áldásokat, amelyeket Isten biztosít a számunkra. Azt akarja, hogy öröm helyett szomorúság, békesség helyett harag, szeretet helyett gyűlölködés legyen az életünkben. A békétlenség, az indulat, a harag, a gyűlölködés, a bűnös és gyilkos gondolatok az ellenség határterületén találhatók. Hol járok? Az ellenség területén tartózkodok vagy Isten területén?

Isten területén megtalálható a szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a szívesség, a jóság, a hűség, a szelídség és az önmegtartóztatás (Gal. 5:22).  Ezek adják meg a szépséget. Istennek ez a jelleme, és azt akarja, hogy mi hozzá hasonlítsunk.

Lynn mély őszinteséggel osztotta meg a jelenlévőkkel életének különböző eseményeit, amelyeken keresztül Isten tanította őt megbocsátani, elengedni, így gondoskodva szívének szépségéről.

Lynn hangsúlyozta, hogy bármi legyen is most bárki szívében, Isten kész helyreállítani és megtisztítani a szívét. Meg kell értetnünk azonban, hogy mi saját magunk döntjük el, hogy mit engedünk be a szívünkbe, hogy a minket ért eseményekre, hogyan reagálunk. Fontos, hogy óvjuk a szívünket!
Az üzenetet követően Lynn előrehívást intézett azok felé, akik még soha sem hívták be Jézus Krisztust az életükbe, és most szeretnének megtérni. A felhívásra 6 asszony előrejött, akik elmondták a megtérők imáját.
Ezt követően Lynn kihívást intézett azok felé, akik készek eldönteni és elhatározni, hogy elengednek, megbocsátanak és az ellenség felségterületéről kivonulva Isten felségterületére vonulnak át, hogy az Isten szerinti szépség legyen valóság a szívükben. A felhívásra a teremben jelenlévő nők 95 %-a igennel reagált. 
Az I. Tavaszi Regionális Női Konferencia dicsőítéssel, szeretetvendégséggel és beszélgetésekkel zárult.
A konferenciáról elmondható, hogy Isten jelenléte végig ott volt, és dolgozott a szívekben a a dicsőítés, a tanítás és az igehirdetés alatt is.

Köszönjük Lynn és Keny a szolgálatot, és köszönjük Pintér Eszternek az MPE Női Missziója vezetőjének, hogy elhozta hozzánk őket.
Farkas Hajnalka