Ünnepek

1.Húsvét  2.Hálaadás 3.Karácsony 4.Új Esztendő

Kattints ide, a további ünnepi ötletekért: Családi ünnepek

1.Húsvét
  


2.Hálaadás
3.Karácsony


  Áldott adventi időszakot kívánunk!És egy recept, ami talán jól jön.
4.Új Esztendő

Istentől megáldott
     Boldog ÚjEsztendőt
                                      kívánunk!


Új évi gondolatok.
 
                                           
Tudom, nem vagyok egyedül, aki év végén szeret visszatekinteni az elmúlt év eseményeire, eredményeire, és aki újabb célokat állít maga elé az új év kezdetén. 

Hisz fontos, hogy életünkbe legyenek célok kitűzve, ami szerint döntéseinket meghozzuk, ééletünk útirányát megválasszuk. Cél nélkül nem sokra jutunk.

Ez az egyik dolog, amit kértem Istentől ebben az évben, hogy akaratával egyező jó és pontos célokat tudjak kitűzni, és abba az irányba tudjak haladni. 

Ezzel kapcsolatos gondolatot szeretnék megosztani veletek.
Kitűzött célok       
Ha utazol, és van egy kitűzött úti célod, előbb utóbb el fogsz oda jutni, nem számít milyen nagy a forgalom, milyen gyors járművet választasz ennek érdekében.
De ha nincs úti célod, csak ide-oda bolyongsz.
Ha repülővel utazol, el kell döntened, merre akarsz menni: Londonba, Hamburgba,
New Yorkba? Lehetetlen repül
őjegyet venni úti cél nélkül. Ha az úti cél megvan, készítened kell egy úti tervet is, amit követsz. Elő kell készítened az útlevelet, vízumot, repülőjegyet még a tervezett utazási időpont előtt. Teljesen hasztalan lenne, ha csak az úti célt terveznéd meg, és aztán otthon maradnál, nem mennél ki még a repülőtérre sem, és az ablakon kinézve mondogatnád: „Egy nap el fogok menni New York-ba”. Ha nincs meg a pénzed a repülőjegyre, itt az ideje, hogy keményen dolgozz, hogy megkeresd az árát. Ha meg van a pénzed rá, és megvetted a jegyet, akkor tervezned kellene az útadat, és végül be kéne pakolnod a bőröndbe. Azoknak, akiknek meg van a részletes tervük, gyorsan és pontosan fognak csomagolni. /Teljesen másképp kell csomagolni 3-4 napra vagy 4 hétre./ Ha így megtervezed az utad, akkor mindent, amit csak tudsz meg kell tenned a terved érdekében. /Információgyűjtés az adott országról, 1-2 fontos szó megtanulása az adott nyelven. stb./ Ha mind ezt megtetted, előkészültél, akkor már csak be kell szállnod a gépbe, követned kell a biztonsági utasításokat, és türelmesen kell várnod, hogy megérkezz az úti célba. Akár sietve fogod a csomagod vagy kényelmesen olvasol egy könyvet, ugyan akkor fogsz megérkezni a repülőtérre.
Tehát ha kit
űzted a célod és a tőled telhető legjobb módon felkészültél az úti célra, akkor már csak annyit kell tenned, hogy nyugodtan várj, míg elérkezik az idő. Néha fájdalmas a várakozás, de ha előnyödre használod fel a várakozási időt, akkor élvezheted. 
Cselekvéssel és türelemmel kell mindvégig kitartanunk és befejezni a feladatunk. Nem szabad abba hagyni a koncentrálásunkat mind addig, míg meg nem érkeztünk, nem kaptuk meg a csomagokat, nem mentünk át a vámon, és nem tettük be a lábunk a kívánt földrészre. 
Ez jó példa arra, hogy lássuk mennyire fontos céljainkat kitűzni és elérni, közben pedig ellenőrizni, hogy minden rendben van e.(pl. meg kell győződnünk, csomagjaink megérkeztek-e? stb.)
El kell döntenünk, hogy amit kit
űzünk célul, elkezdünk, azt be is fejezzük. 
Magától nem fog befejeződni. Ha nem indulunk el, nem érkezünk meg az úti célba. 
Miután megérkeztünk gyönyörködhetünk abba, ami fogad minket.

Kedves Barátom! Legyenek mindig kitűzött céljaid, és figyelj arra, hogy el is érd ezeket!

Ha dolgozol, örömmel tedd ezt, és legyen értelme. Ha tanulsz, tanulj keményen minden nap. Fejleszd magad, hogy céljaid elérhesd. Ezt nem csak tervezgetéssel, előkészítéssel és pontos munkával kell tenni, fontos, hogy imádkozz, és kérj Istentől friss ötleteket.
Nézz be a tükörbe és kérdezd meg magadtól: „Mi az életem célja? Mi a célom erre az évre?”  Ha nincs terved, életcélod, imádkozz és kérd ki Istentől. Ha olyan terved van, amit már régóta nem tudsz befejezni, ellenőrizd, melyik része nem működik. Kezdj el kisebb és nagyobb célokat kitűzni, minden hónapra, hétre, napra lebontva, és használd Isten ötleteit, hogy életed tiszta és szép legyen!
Szükségünk van egy határozott célra és jó reményre, hogy be is fejezzük azt.
Így tud Isten több képességgel megáldani, és több lehet
őséget nyitni.

„Mert maga Isten az, aki végzi a munkáját bennetek, és segít, hogy ti is azt akarjátok tenni, ami neki örömet szerez. Ő ad hozzá erőt is, hogy képesek legyetek megtenni, amit kell.”  
                                                                                                                                      
Fil. 2:13

Hiszem, hogy Ő megadja az erőt ebben az évben is ahhoz, amit tennünk kell!
                                                                                                                                            
                                                                                                                                               P.Eszter