2011. 10. 20-22. Pásztorfeleségek szemináriuma



  Őrbottyáni emlékek



    Október 20-22-én pásztorfeleségek részére tartott szemináriumon vettünk részt Őrbottyánban, az Úr Rétjén.
    A hosszabb-rövidebb útról érkezőket a vendégház nappalijában
meghitt gyertyafény, őszi levelekből készült dekoráció fogadta. Teát kortyolva, sütit és almachipset eszegetve kezdtük a beszélgetést egymással. Talán apróságnak tűnik, nekünk mégis sokat jelentett, hogy az ágyunk mellett egy köszöntő-csomagocska várt néhány üdvözlő sorral. Később az előadások előtt is különböző „meglepiket” fedeztünk fel az asztalon vagy a székünkre készítve. Ez számunkra, akik inkább ahhoz szoktunk hozzá, hogy másoknak adjunk, különös módon is Isten szeretetét közvetítette.


Hétköznapi rutin helyett...

Nagyszerű volt kiszakadni a hétköznapi rutinból. Testben-lélekben felüdítő program gondoskodott erről, amit Pintér Eszter, a Női Misszió vezetője szervezett és fogott össze. Első esténket bemutatkozással, imádsággal töltöttük, végül együtt megnéztük a Tűzálló c. filmet. Reggel nagy lelkesedéssel tornáztunk egyet a szabadban. (Ez a kedv később alábbhagyott, amiben nyilván része volt az éjszakába nyúló beszélgetéseknek is.)

Minden étkezéshez átsétáltunk a főépületbe, közben gyönyörködtünk a bennünket körülvevő tavas-fás természetben. Anélkül, hogy előtte főznünk, utána mosogatnunk kellett volna, tápláló de nem hizlaló finomságokat fogyaszthattunk.









Délelőttönként és délután egy-egy áhítat, előadás hangzott el. Ezeket sorrendben Benedek Mónika, Szabó Irén, Babi, Rozgonyiné Sarolta és Pintér Eszter tartották. A különböző témák alapján életünk többféle területét gondoltuk, beszélgettük és imádkoztuk át. A szünetekben kötetlen beszélgetésre is jutott idő, így egyrészt feloldódhattunk, másrészt egymás tapasztalataiból még többet tanulhattunk.

Olyan gyorsan szaladt el a két nap, hogy szívesen folytattuk volna még az együttlétet. Reméljük, később újra alkalom nyílik hasonló elcsendesedésre és erőgyűjtésre!  /Rné S./

  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


„Az elmúlt pár nap alatt sikerült egy kicsit közelebbről megismernem Saroltát, szolgatársamat az Úrban, akit eddig csak a Lydia női keresztény magazin oldaláról ismerhettem. Megtudhattam többet, látásból ismert lelkészfeleségek jeleni helyzetéről, és meglévő jó kapcsolataimat még szorosabbra fűzhettem. Sokat épültem az előttem járó bölcs asszonyok tanácsán, élettapasztalatain. Megtanulhattam Simonné Márti finom csokis sütijének a receptjét, ami az amerikai brownies és a magyar csokis piskóta tökéletes kooperációja. Nem utolsó sorban pedig pihentem a festői környezetben elterülő Úr rétjén.

Hála legyen elsősorban Istennek, másodsorban pedig Eszternek, akinek a szívén van a női munka, és a PÜSZ-nek, illetve mindenkinek aki ezt a találkozót támogatta! Köszönjük! Reméljük a jövőben is lesz lehetőségünk találkozni és hiszem, hogy kibővül a csapat!„ /K. G./